Presentatie Aoliekook

"Ik heb het idee dat ik een kwartier te laat ben geboren en constant probeer om die tijd in te halen"

Op zondag 15 september tussen 13 en 14 uur presenteert Har van de Bekker een bundel met teksten, rijmen, verzinsels en zelfs gedichten. De presentatie vindt plaats op een bijzondere locatie, namelijk in de open lucht nabij het bakhuisje van de kloosterboerderij Kloosterhof, midden in het Leudal. Har heeft voor deze locatie gekozen, omdat hij begin deze eeuw ruim twee jaar als kraakwacht in de historische boerderij heeft mogen wonen. Een gedeelte van zijn teksten is dan ook geïnspireerd door het verblijf in het Leudal. 
Bovendien bakken de vrijwilligers van Staatsbosbeheer op deze zondag in het nog altijd in werking zijnde 'Bakhuuske'. Voor Har, bakkerszoon, een reden te meer om juist voor deze locatie te kiezen. Terwijl Har voordraagt, komt de bakgeur uit de oven. Gasten zijn o.a. Quirien van Haelen en Maurice Wetemans, en Liesbeth Schroen zorgt voor een sfeervolle muzikale omlijsting. Toegang gratis. Bij slecht weer is de presentatie in de nabij gelegen schuur van Kloosterhof. 
Har van de Bekker (50) werd geboren als Har Timmermans in Neer. Hij heeft een vlotte pen, maar had nooit de ambitie om zijn teksten ook te bundelen. Maar tijdens de voordrachten, die hij zo nu en dan doet, werd hem meer en meer gevraagd of er ook werk van hem te koop is. Toen bovendien zijn oud-werkgever op zoek was naar een relatiegeschenk is Aoliekook ontstaan. De meeste verzen zijn light-verses, die beter geschikt zijn als voordracht dan als tekst. Het gaat Har meer om de clue dan om de dichtvorm. Ongeveer de helft van de bundel bestaat uit teksten in het (Neers) dialect.  Boerderij Kloosterhof is gelegen aan de Sint Elisabethsdreef 5, Haelen. Ga vanuit de ingang van Zorgcentrum Sint Elisabeth richting Heythuysen en neem na 200 meter links af het zandpad. Na nog eens 200 meter komt u dan uit bij Kloosterhof. Komt u met de wagen, parkeer deze dan op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Roggelsweg, nabij restaurant Sint Elisabethshof. Van hieruit loopt u 5 minuten via het fietspad richting Heythuysen en het zandpad.